WO - RUIMTE

ruimte.JPG
Waar woon ik?

Deze 10 leerlingen wonen allemaal in Europa.
Ze stellen zich één voor één voor. Probeer er achter te komen in welk Europees land ze wonen.
Keuze uit: Frankrijk - Duitsland - Ierland - Griekenland - Spanje - Oostenrijk - Finland - Italië - Estland - Bulgarije
girl.jpgIk ben Alexandra. Ik ben 10 jaar. Ik kan de Acropolis vanuit mijn slaapkamerraam zien.
In de zomer ga ik samen met mama en papa op vakantie naar één van de vele eilanden van ons land. Vorig jaar zijn we naar Kreta geweest. Dit jaar gaan we naar Kos.
Ra ra ra… Ik woon in .
Soccer255937Small.jpg“Buenos días!” Ik ben Pablo. Ik ben 12 jaar. Mijn hobby is voetbal. Elk weekend ga ik met mijn oom Antonio naar de wedstrijd van mijn favoriete club “Real Madrid” kijken. Later zou ik graag kok worden. Ik help mama bij het koken. Mijn specialiteit is paella... mmmmm lekker!
Ra ra ra … ik woon in .
ski.jpgHallo! Ik ben Heidi. Ik ben 7 jaar. Ik spreek Duits. Ik woon in de hoofdstad van ons land. Elke winter ga ik week logeren bij mijn oma en opa. Zij wonen aan de andere kant van het land, in Tirol. Dat is erg leuk, want dan mag ik skiën. Ik speel viool net zoals Mozart. Mozart woonde meer dan 200 jaar geleden ook in mijn land. Ra ra ra… ik woon in .
vincent.jpgIk ben Vincent. Ik ben 9 jaar. Ik woon in het zuiden van ons land, in een stad aan de Middellandse Zee. Na mijn huiswerk speel ik met opa jeu de boules in de tuin.
Mijn hobby is wielrennen. Elk jaar ga ik samen met mijn papa en broer Olivier naar een rit van de Tour kijken. Dat is leuk, want dan zie ik al mijn idolen.
Ra ra ra… ik woon in .
icefishboy2.jpgIk ben Niko. Ik woon in het noorden van Europa. Mijn land wordt ook het “land van de duizend meren” genoemd. In het weekend ga ik met mijn oom en papa vissen op één van de vele meren. Ook in de winter. We maken dan een gat in het ijs. Dit is erg leuk, maar wel koud. Gelukkig kunnen na het ijsvissen opwarmen in de sauna. Bijna elk huis heeft hier een sauna. De bekendste inwoner van ons land is de Kerstman. Ra ra ra … ik woon in .
sofia.jpgIk ben Sofia. Ik ben 12 jaar. Ik heb dezelfde naam als de hoofdstad van mijn land. Mijn land vormt samen met enkele andere landen de Balkan. Ik woon in de stad Burgas. Deze stad ligt aan de Zwarte Zee. Wij betalen nog niet met de euro. Ons munteenheid is de lev.
Ra ra ra... ik woon in .
ScreenHunter_02 Jan. 26 16.19.jpgIk ben Liam. Ik ben 9 jaar. Oranje en groen zijn mijn lievelingskleuren. Deze kleuren komen ook voor in onze vlag. Er zijn twee officiële talen in mijn land. Ik spreek Engels, maar op school leren we ook onze eigen taal. Het symbool van mijn land is een harp. De harp staat ook afgebeeld op onze euromunten.
Ra ra ra… ik woon in .
morena.jpgCiao! Ik ben Morena. Mijn lievelingseten is pizza en pasta. Vorig jaar ben ik met mijn ouders verhuisd naar een stad in het noorden van het land, niet ver van de Zwitserse grens. Mijn andere familieleden wonen nog altijd op het eiland Sicilië. Ik mis ze erg. Ik ben nog nooit op vakantie geweest naar het buitenland. Elke vakantie bezoek ik samen met mijn ouders een andere stad. In elke stad vind je Romeinse ruïnes . Ik lees veel boeken over de Romeinen. Ra ra ra… ik woon in .
zingen.jpgHallo! Ik ben Annika. Ik ben 12 jaar. Ik woon in het noordelijkste land van de drie Baltische landen. Samen met mijn mama, papa en oma woon ik in een appartement in de hoofdstad. Mijn hobby’s zijn dansen en zingen. Mijn land heeft vele jaren tot Rusland behoord, maar toch spreken we onze eigen taal. Deze taal lijkt niet op het Russisch. Sinds 2004 horen we bij de Europese unie, maar we betalen nog niet met de euro. Ra ra ra… ik woon in .
hans.jpgIk ben Hans. Ik ben 11 jaar. Mijn ouders zijn gescheiden. De ene week woon ik bij mijn mama in Oberjoch, een dorpje in de Beierse Alpen. De andere week woon ik bij papa in Dortmund. Dat is een grote industriestad in het Ruhrgebied. De mensen kennen mijn land vooral van de twee wereldoorlogen. Gelukkig is er nu geen oorlog meer. De mensen komen nu op vakantie naar mijn land omdat de natuur zo mooi is. Ra ra ra… ik woon in .

Scholengroep Rivierenland
Lindestraat 123A
2880 BORNEM
E-mail: info@openleerhuis.be